A vizsgálat

A vizsgálat


A rendelőbe érkező betegeink először egy kérdőívet töltenek ki korábbi betegségeikre illetve jelen panaszaikra vonatkozóan. Ezt követően szakorvosunk alaposan kikérdezi Önt, majd következik a fizikai vizsgálat. Ezt követően orvosunk elmondja, milyen vizsgálatok szükségesek a továbbiakban, vagy ha erre nincs szükség, tájékoztatja Önt állapotáról. A diagnózis(ok) felállítását követően, amennyiben lehetséges, orvosunk összeállítja az Ön számára ideális kezelési tervet. Amennyiben elegendő az ún. konzervatív terápia – az esetek döntő többségében – akkor gyógyszeres terápia, szükség esetén helyi injekció adása, gyógymasszázs, gyógytorna illetve számtalan fizioterápiás eljárás közül választ az orvos. A terápiás terv minden esetben a beteggel egyeztetve, az ő egyetértésével kerül megvalósításra, hiszen az ő együttműködése nélkül nem várható igazi gyógyulás.


Az orvos, amennyiben szükséges, a vizsgálat végén életviteli tanácsokkal is ellátja Önt. Pl. gerincbetegekesetében különösen fontos az ergonómia elveinek követése a mindennapokban. Idetartozik a helyes ülés, a jól beállított asztal, szék illetve a gerinckíméletét segítő eszközök használata. A rendelés során ezeket a szempontokat is elmondja Önnek orvosunk. Természetesen Ön bármikor tehet fel kérdést szakemberünknek a vizsgálat vagy később a kezelések során is. A vizsgálatról Ön egy hivatalos orvosi leletet kap, amelyen írásban is szerepelnek a terápiás tanácsok, előírások.


Amennyiben további vizsgálatokat ír elő Önnek az orvos, ezek eredményével Önnek vissza kell jönnie. Ilyenkor egy újabb találkozón megbeszélik a leleteket, és az orvos felállítja/pontosítja a diagnózist, és amennyiben szükséges, módosítja a terápiát.


Amennyiben panaszai a következő 3 hónapban kiújulnak és újabb vizsgálatra szorul, orvosunk kontroll vizsgálat keretében fogadja Önt. Ezt a lehetőséget akkor biztosítjuk, ha Önnek más természetű panaszai vannak, mint első alkalommal. 3 hónapon túl az újabb vizsgálat új vizsgálatnak minősül.

Budapest Reuma és
Fizioterápiás Központ

A Budapest Reumatológiai Központ barátságos, figyelmes szakembereket, színvonalas helyszínt és biztonságos gyógykezelést nyújt.

Orvosaink pontos és gyors diagnózis- felállítás után egyénre szabott kezelési tervet állítanak össze.

Budapest 1133, Ipoly u. 8.
+36 70 638 2203
Időpontfoglalás céljából
reggel 8-tól este 8-ig hívható,
akár szombaton is!Időpont-foglalás: +36/30-467-8815

Hívjon minket bizalommal, reggel 8-tól este 8-ig, akár szombaton is!