Kezeléseink

Reumatológiai rendelés


A reumatológia a mozgásszervek megbetegedéseivel foglalkozik. Idetartozik a legtöbb olyan betegség, amely az izmokat, ízületeket, csontokat érinti.
A legfontosabbak az ún. kopásos ízületi betegségek (csípő, térd arthrosis), a gerinc betegségek (meszes felrakódások, porckorongsérvesedés), váll körüli gyulladások, fájdalmas izomcsomók, sérülések utáni elváltozások, ínhüvely-gyulladások, teniszkönyök, sarkantyú, köszvény és az ízületi gyulladások.


Milyen panaszok esetén forduljon reumatológushoz?


– derék-, hát-, nyakfájdalom, becsípődések
– ízületi fájdalom, merevség érzés
– duzzadt, meleg ízületek
– csípő, térd, bokafájdalom
– köszvényes panaszok
– ínhüvelygyulladás tünetei
– sarokfájdalmak
– izomfájdalmak
– végtagokba sugárzó fájdalom
– vállkörüli fájdalmak
– fájdalmas izomcsomók
– csontritkulás, gyakori csonttörések


A vizsgálat


A rendelőbe érkező betegeink először egy kérdőívet töltenek ki korábbi betegségeikre illetve jelen panaszaikra vonatkozóan. Ezt követően szakorvosunk alaposan kikérdezi Önt, majd következik a fizikai vizsgálat. Ezt követően orvosunk elmondja, milyen vizsgálatok szükségesek a továbbiakban, vagy ha erre nincs szükség, tájékoztatja Önt állapotáról. A diagnózis(ok) felállítását követően, amennyiben lehetséges, orvosunk összeállítja az Ön számára ideális kezelési tervet. Amennyiben elegendő az ún. konzervatív terápia – az esetek döntő többségében – akkor gyógyszeres terápia, szükség esetén helyi injekció adása, gyógymasszázs, gyógytorna illetve számtalan fizioterápiás eljárás közül választ az orvos. A terápiás terv minden esetben a beteggel egyeztetve, az ő egyetértésével kerül megvalósításra, hiszen az ő együttműködése nélkül nem várható igazi gyógyulás.


Az orvos, amennyiben szükséges, a vizsgálat végén életviteli tanácsokkal is ellátja Önt. Pl. gerincbetegekesetében különösen fontos az ergonómia elveinek követése a mindennapokban. Idetartozik a helyes ülés, a jól beállított asztal, szék illetve a gerinckíméletét segítő eszközök használata. A rendelés során ezeket a szempontokat is elmondja Önnek orvosunk. Természetesen Ön bármikor tehet fel kérdést szakemberünknek a vizsgálat vagy később a kezelések során is. A vizsgálatról Ön egy hivatalos orvosi leletet kap, amelyen írásban is szerepelnek a terápiás tanácsok, előírások.


Amennyiben további vizsgálatokat ír elő Önnek az orvos, ezek eredményével Önnek vissza kell jönnie. Ilyenkor egy újabb találkozón megbeszélik a leleteket, és az orvos felállítja/pontosítja a diagnózist, és amennyiben szükséges, módosítja a terápiát.


Amennyiben panaszai a következő 3 hónapban kiújulnak és újabb vizsgálatra szorul, orvosunk kontroll vizsgálat keretében fogadja Önt. Ezt a lehetőséget akkor biztosítjuk, ha Önnek más természetű panaszai vannak, mint első alkalommal. 3 hónapon túl az újabb vizsgálat új vizsgálatnak minősül.


GUNA terápia


Az MD orvosi kollagén injekciós terápia testtájéknak megfelelően, egyénre szabottan, kúraszerűen (4-6 alkalommal), az érintett területen alkalmazható. az izületi sérülések,kopások, gyulladásos mozgásszervi elváltozások, fájdalmak kezelésére.

  • gyorsan ható
  • biztonságos
  • mellékhatások nélküli
  • természetes hatóanyagokból előállított
  • oki terápia

A mozgásszervi fájdalmak többsége az izület körüli lágyszövetek kollagen rostjainak feszüléséből ered. Az MD orvosi kollagen erősíti és regenerálja az izület körüli szöveteket, a sérült szalagokat, az izületi porcot, elindítja a szervezet természetes regenerációs folyamatát. Indikációs területek:

  • gerinc és izületi fájdalmak (lumbago, ischias, váll,térd, csípő)
  • izomfájdalom (fibromyalgias csomók, húzódás, szakadás)
  • izületi porckopás (arthrosis)
  • gyulladásos fájdalmak (golf- teniszkönyök, Achiilles tendinitis)
  • sportsérülések


Gyógytorna


A McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere. A gyógytornász az első alkalmat egy alapos mozgásszervi vizsgálattal kezdi, mely meghatározza a probléma eredetét. A beteg speciális mozdulatokat és testhelyzeteket ismétel, figyelve azoknak a fájdalomra gyakorolt hatását. A McKenzie módszer hangsúlyozza a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat, melyekkel a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és megelőzni a panaszok újbóli kialakulását. A kezelés irányításához azonban szakképzett gyógytornászra van szükség, mert a terápia a fájdalom folyamatos monitorozásán keresztül történik. A módszer kiválóan alkalmas mind a nyaki, háti és ágyéki gerinc, mind pedig a kisugárzó tünetek kezelésére (ideggyök érintettség, fájdalom, zsibbadás, paresthesia). Az adott, már kialakult állapot kezelésén túl, nagy hangsúlyt kap a prevenció is, mivel a legtöbb gerincprobléma visszatérő jellegű.


Neurodinamikai vizsgálat és kezelés –idegmobilizáció. A mozgásvizsgálat elengedhetetlen részét képezi a neurológiai és a neurodinamikai vizsgálat, mely során a terapeuta az ingervezetés vizsgálata mellett teszteli az idegek mechanoszenzitivitását is.


Amennyiben az idegek mozgathatósága zavart szenved, fájdalom, zsibbadás, bizsergés és mozgáskorlátozottság lesz a következmény, mely gyakran előfordul krónikus, visszatérő fájdalmak hátterében is. A kezelés elsősorban a zavart fenntartó struktúrára irányul, azonban a fájdalmas ideget is szükségszerű kezelni az optimális idegrengeneráció érdekében. Ehhez nyújt segítséget a neurodinamikai kezelés, melynek támogatására a tape kiválósegítség.


Tape kezelés során egy speciális tapaszt különböző ragasztási technikákkal a bőrre helyezünk, így érve el az adott problémának megfelelő, kiegészítő terápiáját. A gyógyszeres hatóanyag nélküli tapasz hatását a megfelelő helyre, megfelelő feszességgel és módon történő felragasztása adja, mely befolyásolja a bőr-, izom-, ízületi tok receptorait, szalagokat, nyirok utakat és szervezetünk egyéb rendszereit. Alkalmazható sportsérülés, ficam, rándulás esetén fájdalomcsillapításra és a stabilitás elérésére, fájdalmas és gyulladásos tünetek esetén ezek enyhítésére, valamint ízületi mozgásproblémák kezelésére is.


Terrier féle ízületi és lágyrészmobilizáció olyan manuális kezelési forma, amely ötvözi a kis felületen végzett masszázs és a passzív ízületi mobilizáció hatását. Izomspecifikus fogás, mely során egy időben történik az izom nyújtása és az ízület mozgatása. A terapeuta finoman dozírozott, komplex ingerek adását végzi, melyek a proprioceptív apparátuson keresztül továbbítódnak és fájdalomcsillapító, keringésjavító, tónuskiegyenlítő és lazító hatásuk révén megkönnyítik a mozgást. A kezelési technika alkalmas a reverzíbilis, hypomobil arthromuszkuláris diszfunkciók, arthrosisok, egyes posttraumás és postoperatív esetek kezelésére is.


Manuálterápia


A manuálterápia napjainkban már egy modern orvostudományi szakágként él, amit orvosok és gyógytornászok végezhetnek. A gerinc, az izom és az ízületek működési zavaraiból keletkező panaszokra gyógyír. Az emberi izmok és ízületek, támasztó- és mozgató rendszerrel összefüggő teljes körű állapotfelmérő orvosi vizsgálat, diagnosztika. Ez elengedhetetlen a hatékony manuálterápiás kezelés megtervezéséhez és elvégzéséhez.


Vessen véget a reumának!


Nincs ideje rendszeres testmozgásra, helytelenül táplálkozik és sok stressz éri a mindennapokban? Bizonyára észrevette, hogy közérzete is sokat romlott. Ma már sokkal többen szenvednek reumás panaszoktól. Ha Önnek is szűnni nem akaró fájdalmai vannak derék-, hát- vagy esetleg nyaktájékon, valószínű, hogy reumás betegségben szenved.


Kiket érinthet a betegség?


Szinte bárkit. A reuma népbetegségnek számít, Magyarországon pedig kiemelkedően magas a reumás betegek száma. Nemtől, kortól, szociális helyzettől függetlenül mindenkit érinthet, még a gyermekeket is.


Mi a megoldás?


Keressen fel minket, és segítünk, hogy fájdalmai gyökerestül megszűnjenek! A reumának több oka és fajtája létezik, így csak hozzáértő szakemberek tudják megállapítani, mi a helyes gyógymód.


Ha elege van az órákon át tartó ücsörgésből a levegőtlen betegvárókban, és unja a felesleges félrebeszélést, válassza a Budapest Reuma Központot! Az előre megbeszélt időpontban egy vizsgálat után teljes képet tudunk mutatni panaszának okáról. Ezek után pedig gondoskodunk róla, hogy a megfelelő gyógymódba részesüljön!


Felejtse el örökre a kínzó fájdalmat, és élvezze a nyugodt, könnyű mozgást! Forduljon hozzánk bizalommal!

Budapest Reuma és
Fizioterápiás Központ

A Budapest Reumatológiai Központ barátságos, figyelmes szakembereket, színvonalas helyszínt és biztonságos gyógykezelést nyújt.

Orvosaink pontos és gyors diagnózis- felállítás után egyénre szabott kezelési tervet állítanak össze.

Budapest 1133, Ipoly u. 8.
+36/30-467-8815
Időpontfoglalás céljából
reggel 8-tól este 8-ig hívható,
akár szombaton is!Időpont-foglalás: +36/30-467-8815

Hívjon minket bizalommal, reggel 8-tól este 8-ig, akár szombaton is!