Gyógytorna

Gyógytorna


A McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere. A gyógytornász az első alkalmat egy alapos mozgásszervi vizsgálattal kezdi, mely meghatározza a probléma eredetét. A beteg speciális mozdulatokat és testhelyzeteket ismétel, figyelve azoknak a fájdalomra gyakorolt hatását. A McKenzie módszer hangsúlyozza a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat, melyekkel a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és megelőzni a panaszok újbóli kialakulását. A kezelés irányításához azonban szakképzett gyógytornászra van szükség, mert a terápia a fájdalom folyamatos monitorozásán keresztül történik. A módszer kiválóan alkalmas mind a nyaki, háti és ágyéki gerinc, mind pedig a kisugárzó tünetek kezelésére (ideggyök érintettség, fájdalom, zsibbadás, paresthesia). Az adott, már kialakult állapot kezelésén túl, nagy hangsúlyt kap a prevenció is, mivel a legtöbb gerincprobléma visszatérő jellegű.


Neurodinamikai vizsgálat és kezelés –idegmobilizáció. A mozgásvizsgálat elengedhetetlen részét képezi a neurológiai és a neurodinamikai vizsgálat, mely során a terapeuta az ingervezetés vizsgálata mellett teszteli az idegek mechanoszenzitivitását is.


Amennyiben az idegek mozgathatósága zavart szenved, fájdalom, zsibbadás, bizsergés és mozgáskorlátozottság lesz a következmény, mely gyakran előfordul krónikus, visszatérő fájdalmak hátterében is. A kezelés elsősorban a zavart fenntartó struktúrára irányul, azonban a fájdalmas ideget is szükségszerű kezelni az optimális idegrengeneráció érdekében. Ehhez nyújt segítséget a neurodinamikai kezelés, melynek támogatására a tape kiválósegítség.


Tape kezelés során egy speciális tapaszt különböző ragasztási technikákkal a bőrre helyezünk, így érve el az adott problémának megfelelő, kiegészítő terápiáját. A gyógyszeres hatóanyag nélküli tapasz hatását a megfelelő helyre, megfelelő feszességgel és módon történő felragasztása adja, mely befolyásolja a bőr-, izom-, ízületi tok receptorait, szalagokat, nyirok utakat és szervezetünk egyéb rendszereit. Alkalmazható sportsérülés, ficam, rándulás esetén fájdalomcsillapításra és a stabilitás elérésére, fájdalmas és gyulladásos tünetek esetén ezek enyhítésére, valamint ízületi mozgásproblémák kezelésére is.


Terrier féle ízületi és lágyrészmobilizáció olyan manuális kezelési forma, amely ötvözi a kis felületen végzett masszázs és a passzív ízületi mobilizáció hatását. Izomspecifikus fogás, mely során egy időben történik az izom nyújtása és az ízület mozgatása. A terapeuta finoman dozírozott, komplex ingerek adását végzi, melyek a proprioceptív apparátuson keresztül továbbítódnak és fájdalomcsillapító, keringésjavító, tónuskiegyenlítő és lazító hatásuk révén megkönnyítik a mozgást. A kezelési technika alkalmas a reverzíbilis, hypomobil arthromuszkuláris diszfunkciók, arthrosisok, egyes posttraumás és postoperatív esetek kezelésére is.

Budapest Reuma és
Fizioterápiás Központ

A Budapest Reumatológiai Központ barátságos, figyelmes szakembereket, színvonalas helyszínt és biztonságos gyógykezelést nyújt.

Orvosaink pontos és gyors diagnózis- felállítás után egyénre szabott kezelési tervet állítanak össze.

Budapest 1133, Ipoly u. 8.
+36 70 638 2203
Időpontfoglalás céljából
reggel 8-tól este 8-ig hívható,
akár szombaton is!Időpont-foglalás: +36/30-467-8815

Hívjon minket bizalommal, reggel 8-tól este 8-ig, akár szombaton is!